مهم ترین فواید عادت به خوردن سیب عبارتند از:
سیب و محافظت از قلب
این میوه مفید سرشار از نوعی فلاونوئید بهنام اِپیکاتچین است که مطالعات مختلف نشان میدهد در کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و فوت ناشی از آن نقش دارد. بهطوری که زمینهی خطر در افرادی که سیب را در تغذیه روزانه دارند، ۳۸ درصد کاهش میدهد. البته نباید تاثیر مثبت سیب بر کنترل فشار خون و استرس اکسیداتیو را نیز فراموش کرد. محققان انگلیسی با مطالعه وضعیت حدود هزار نفر که دچار نوعی از بیماریهای قلبی عروقی بودند، دریافتند مصرف منظم سیب نیاز به مصرف دارو را کاهش میدهد زیرا سیب عملکرد قلب را تقویت میکند.
میوه ای برای دوران لاغری و ورزش
سیب یکی از بهترین منابع فیبرهای غذایی است که تاثیر سیرکنندگی قابل ملاحظه ای دارد و مانع از ریزهخوری میشود. البته مقدار بالای فلاونوئیدهای آن بهدلیل کاهش جذب چربی مانع از افزایش وزن میشود و خوراکی مفیدی در دوران رژیم لاغری است. سیب به تامین آب بدن پس از ورزش نیز کمک میکند و پلیفنولهای آن در پیشگیری از بروز آسیبهای خفیف مرتبط با تمرینات جسمانی موثر است. البته برگه سیب قند بالاتری نسبت به میوه تازه دارد و برای ورزشکاران خوراکی مفید و مغذی محسوب میشود.
سیب؛ اولین میوه برای کودکان
سیب یکی از اولین خوراکیهایی است که میتوان در برنامه غذایی کودکان گنجاند زیرا هضم بسیار راحتی بهخصوص در حالت رندهشده یا کمپوت دارد و به عملکرد رودهها کمک میکند. هنگام ابتلا به اسهال نیز کمپوت سیب توصیه میشود زیرا پکتین سیب بهشکل ژل دیواره روده را میپوشاند و این مشکل را بهبود میدهد.
ترجمه: مریم سادات کاظمی
منبع: Top Santé.fr