کد خبر: 6472
سرویس: سلامت
تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۳
امگا3

در این روزها از فواید امگا ۳ بر بدن بسیار شنیده‌ایم، آیا از خواص این ماده خوراکی مهم اطلاعی دارید؟

نیروی امگا ۳ عنوان کتابی است از دکتر میشل لرژریل دربارۀ اسیدهای چرب امگا ۳؛ در این کتاب دکتر لرژریل تمام فواید اسیدهای چرب امگا ۳ را بیان می کند و راه حل هایی برای افزایش میزان امگا ۳ در برنامۀ غذایی روزانه مان ارائه می دهد. خواندن این کتاب به افرادی که می خواهند عمری طولانی همراه با صحت و سلامتی داشته باشند، توصیه می شود.

فواید یک رژیم پر از امگا ۳

دکتر میشل لرژریل ازمشهورترین پزشکان فرانسوی در جهان به شمار می آید، خصوصاً برای انتشار تحقیق معروفش موسوم به لیون؛ دراین مطالعه او اهمیت اسیدهای چرب در تغذیه برای پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی را ثابت می کند. این رژیم سهم زیادی در شناخت ما از خواص فوق العاده و سلامت بخش رژیم های مدیترانه ای و کرتوا دارد، در این رژیم های فضای بسیار زیادی برای امگا ۳ در نظر گرفته شده است.

ضمناً این مطالعه نشان می دهد که این رژیم سرشار از امگا ۳، بسیار خطر سکته های قلبی رانسبت به رژیم های کلاسیک مخصوص بیماران قلبی، که فاقد چربی بوده اند، کاهش می دهد. به دیگر سخن، محدود کردن چربی های حیوانی برای از بین بردن کامل خطر کافی نیست، بلکه باید در تغذیه از چربی های "خوب" نیز استفاده شود.

چربی های حیوانی به نفع امگا ۶ و امگا ۳ کاهش یافته اند، با این که امگا ۶ و امگا ۳ بافت گیاهی یکسانی دارند، اما آثار پزشکی شان متفاوت است. به عنوان مثال، امگا ۶ تشدیدکنندۀ التهاب ها هستند در حالی که امگا ۳ خاصیت ضدالتهابی دارد. و این همه چیز را تغییر می دهد!

ما با گذر از یک تغذیۀ سرشار از چربی های حیوانی به تغذیه ای پر از امگا ۶ می رسیم. و این امر به واسطۀ مصرف روغن آفتابگردان که سرشار از امگا ۶ است، پیش می آید.

زنده باد غذای خانگی!

اغلب اوقات، غذاهای صنعتی مناسب نیستند، باید به آشپزی سنتی بازگشت که اجازه انتخاب ترکیبات متنوع را می دهد. در اینجا آنچه برای رژیمی سرشار از امگا ۳ نیاز است، به شما ارائه می کنیم:

برای آشپزی و دلپذیر کردن غذاها، از روغن کلزا(همان روغن کانولا) و یا جانشین آن، روغن زیتون استفاده کنید (می توانید از روغنی که ترکیب ۵۰_۵۰ کلزا و زیتون است، استفاده کنید).

روغن کلزا

روغنی گیاهی و سرشار از امگا ۳ است، و روغن زیتون هم از لحاظ دارا بودن آنتی اکسیدان ها و طعم خوبش بسیار ارزشمند است. روغن کلزا در برابر حرارت مقاوم است، در فرانسه این مطلب را می توانید روی اتیکت ها بخوانید، (آنچه که به طور مثال در سوئیس انجام نمی شود) و برای سرخ کردن کافی است که از حرارت دادن بیش از ۱۸۰ درجه سانتیگراد خودداری کنید، حرارت ۱۸۰ درجه همۀ روغن ها را خراب می کند. مطمئناً، حذف روغن ها و ماگارین آفتابگردان، ذرت، دانه ها، انگور و بادام زمینی ضروری است.

 ماهی مهم ترین منبع امگا ۳

زنجیره ای بلند است (که با امگا ۳ کلزا متفاوت است، البته امگا ۳ کلزا نیز لازم است) بنابراین ماهی باید بیشتر خورده شود. ماهی های چرب غنی ترین منابع امگا ۳ هستند و خوب است که در هفته ۲ تا ۳ بار مصرف شوند (ماهی ماکرو، شاه ماهی، ساردین، ماهی آزاد، تن قرمز، سگ ماهی، قزل آلا، ماهی کولی و مارماهی). همه نوع ماهی، از جمله آزاد و پرورشی، خام، پخته، دودی و حتی کنسرو هم ارزشمند و مفید است. البته کنسرو ماهی در صورتی خاصیت خود را دارد، که بدون چاشنی، یا با روغن زیتون و یا کلزا تهیه شده باشد.

 تخم مرغ های حاوی امگا ۳

غنی تر از تخم مرغ های معمولی است، زیرا مرغ هایی که این تخم ها را می گذارند، با دانه های کتان با امگا ۳ فراوان، تغذیه می شوند.

فهرستی از فواید تحسین برانگیز امگا ۳

این لیست تحسین برانگیز، که فواید امگا ۳ را نام می برد، توسط دکتر لرژریل تهیه شده است:

حفاظت از قلب (در مقابل سکتۀ قلبی، مرگ ناگهانی، مشکلات ضربان قلب)

حفاظت در برابر برخی سرطان ها (کلون، سینه و غیره)

سهم داشتن در مبارزه با بیماری های التهابی: التهاب مفاصل روماتیسمی، آسم، اُستِئوپورزیس، دیابت، چاقی مفرط

تأثیر مثبت بر عملکرد مغز و سیستم عصبی (هوش نوزادان، افسردگی و پیشگیری از تباهی ماهیچه ها متأثر از افزایش سن)

تمام این دلایل باعث می شود که امگا ۳ را از دست ندهید.

 برنا

برچسب‌ها

برای ما بنویسید

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 6 =