یکی از سالمترین و مغذیترین دسرهای پاییزی، مافین سیب و دارچین است که در ادامه با طرز تهیه و خواص آن بیشتر آشنا خواهیم شد.
مواد لازم
- آرد چندمنظوره ۲ پیمانه
- پودر دارچین ۲ قاشق چایخوری
- بیکینگ پودر ۲ قاشق چایخوری
- تخممرغ ۲ عدد
- نمک یکهشتم قاشق چایخوری
- شیر سهچهارم پیمانه
- شکر قهوهای خشک سهچهارم پیمانه
- پودر وانیل یکچهارم قاشق چایخوری یا عصاره وانیل ۲ قاشق چایخوری
- کره آبشده نصف پیمانه
- سیب زرد پوستکنده و خردشده ۲ پیمانه
- شکر سفید ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
- ابتدا فِر را با دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد روشن کنید و ۱۲ عدد قالب مافین کاغذی روغنی را کنار بگذارید.
- آرد، پودر دارچین، بیکینگ پودر و نمک را در ظرف گودی با همدیگر ۲ مرتبه الک کنید.
- تخممرغها را همراه با شیر، شکر قهوهای و وانیل داخل ظرف گودی بریزید و آنها را با دور متوسط همزن به اندازهای هم بزنید که شکر در شیر و تخممرغ حل شود.
- ترکیب شیر و تخممرغ را داخل کاسه آرد بریزید و همه مواد را با یکدیگر ترکیب کنید.
- بعد از ترکیب شدن مواد خشک و تر، کره آبشده را هم به سایر مواد اضافه کنید و با کمک لیسک بهصورت دَوَرانی همه مواد را هم بزنید تا ترکیب یکنواختی پیدا کنند.
- حالا سیبهای خردشده را به باقی مواد داخل ظرف بیفزایید و یکبار دیگر مایه مافین را هم بزنید تا تکههای سیب هم بهطور یکنواخت در تمام مواد ترکیب شوند.
- حدود یکسوم تا نصف قالبها را با مایه مافین پُر کنید و روی تمام مافینها مقداری شکر سفید بریزید.
- قالبهای مافین را روی سینی فِر قرار دهید و سینی فِر را به مدت ۲۰ دقیقه در طبقه وسط فِر بگذارید.
- بعد از ۲۰ دقیقه، یک خلال دندان داخل مافینها فرو کنید و اگر خلالدندان کاملا تمیز بیرون آمد، یعنی مافین شما آماده سِرو شده است.
ارزش تغذیهای مافین ها
هر عدد از این مافینها حدود ۲۲۰ کیلوکالری انرژی به بدن میرسانند و حاوی ریزمغذیهای زیر هستند؛ پروتئین ۴.۴ گرم، کربوهیدرات ۳۳ گرم، فیبر ۲.۷ گرم، قند ۱۷.۱ گرم، چربی ۸.۶ گرم، ویتامین A ۳۰۱ واحد بینالمللی، ویتامین C ۱.۱ میلیگرم، فولات ۵.۶ میکروگرم، کلسیم، ۶۴.۲ میلیگرم، آهن ۳ میلیگرم، منیزیم ۴.۴ میلیگرم، پتاسیم ۸۸.۹ میلیگرم و سدیم ۲۵۲.۶ میلیگرم.
ترجمه: ندا احمدلو
منبع: Eating Well