محمد آدینه اظهار کرد: در روزهای گرم، سیستم اعصاب خودمختار بدن، رگها را گشاد میکند، بنابراین ممکن است بازگشت خون به قلب مختل شود. همچنین تعریق شدید باعث میشود حجم خون در گردش کم شود و خونرسانی به اعضای بدن کاهش یابد، اما باید توجه داشت که بیشترین تاثیر گرما بر قلب، افزایش کار آن و افزایش ضربان قلب برای خونرسانی درست به مناطق بدن است.
به نقل از دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، وی با اشاره به اینکه در فصول گرم سال و افزایش دما محیطی، قلب و پوست وظیفه سنگینی برای خنکتر کردن بدن و حفظ دمای ایدهآل بدن دارند، تصریح کرد: قلب برای خونرسانی بیشتر به پوست و عرق کردن مجبور به افزایش ضربان و کارکرد خواهد بود. افزایش کارکرد قلب باعث افزایش فشار خون نیز میشود که در دماهای بالا این افزایش خطرناک است؛ بنابراین فعالیتی که در هوای گرم انجام میشود ممکن است به بدن استرس فیزیکی شدید وارد کند و برای بیمارانی که از قبل مشکلات قلبی مانند نارسایی قلبی یا تنگی عروق کرونری دارند مشکلآفرین شود.
وی گفت: متاسفانه برای افرادی که از بیماری قلبی خود خبر ندارند، مخصوصا کسانی که تنگی عروق کرونر قلب دارند، قرار گرفتن در معرض گرمای شدید و فعالیت در این شرایط میتواند به عنوان یک کبریت در انبار باروت باشد، زیرا در این شرایط نیاز عضله قلب به اکسیژن و خون زیاد میشود ولی عروق قلب که از قبل دچار تنگی و انسداد شدهاند اجازه رسیدن خون کافی به قلب را نمیدهند و فرد دچار آنژین صدری یا سکته قلبی میشود.
عضو هیات علمی گروه پرستاری داخلی جراحی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تصریح کرد: افرادی که دارای عوامل خطرساز مانند دیابت، فشار خون، سن بالا، چربی بالا، سابقه بیماریهای قلبی مانند مشکلات دریچهای، نارسایی قلبی، آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی و سکته قبلی هستند باید در این خصوص بسیار مراقب باشند.
وی ادامه داد: در ایام گرم سال و تابستان هر چقدر بتوانیم دمای بدن خود را در محدوده ایدهآل نگه داریم، کمک بزرگی به قلب کردهایم و میتوانیم خطر بیماریهای مرتبط با گرما را در خود کاهش دهیم.
آدینه خاطر نشان کرد: از جمله اقدامات لازم برای کاهش تاثیر گرما بر قلب میتوان به مصرف داروهای قلبی با دز صحیح در زمان صحیح تجویز شده توسط پزشک، نوشیدن مقدار زیاد آب یا سایر نوشیدنیهای قلیایی، خوردن غذاهای سرد، به خصوص سالاد و میوه با محتوای آب زیاد، ماندن در منزل یا جاهای خنک، پوشیدن لباسهای خنک، گرفتن دوش آب سرد و مراجعه به پزشک به محض احساس درد قلبی یا تنگی نفس اشاره کرد.
وی گفت: در صورت وجود نارسایی قلب از نوشیدن مایعات زیاد باید پرهیز کرد. همچنین از نوشیدن بیش از حد نوشیدنیهای کافئیندار اجتناب کنید زیرا نوشیدنیهای مبتنی بر کافئین میتوانند باعث از دست رفتن مایع بیشتری از بدن شما شوند. علاوه بر این، باید از ترددهای بی مورد و ورزش در ساعات گرم روز اجتناب کرد.