راههای انتقال: محیط آلوده، اشیای آلوده، تماس با حیوانات و تماس با افراد آلوده
روشهاش پیشگیری:
1- دستهایتان را مکرر با آب و صابون به مدت ۲۰ ثانیه بشویید.
2- اگر آب و صابون ندارید، از ضد عفونی کنندههای حاوی الکل استفاده کنید.
3- دهان و بینیتان را هنگام عطسه یا سرفه با دیگران بپوشانید.
4- از تماس با افرادی که علائمی شبیه آنفولانزا دارند، خودداری کنید.
5- از تماس محافظت نشده با حیوانات وحشی و اهلی خودداری کنید.
6- در تجمعات انبوه حتما از ماسک استفاده کنید و از روبوسی و دست دادن با دیگران بپرهیزید.
7- حفظ فاصله یک متری با کسانی که علائم بیماری دارند، ضروری است.
8- هنگام سرفه یا عطسه، دستمال جلوی دهان گرفته و بعد آن را درون سطل زباله بیاندازید.
9- اشیاء و سطوحی که اغلب لمس میکنید را ضد عفونی کنید.
10- در مکانهای شلوغ و حمل و نقل عمومی از لمس وسایل و سطوح عمومی بپرهیزید.
11- از لمس چشم و صورت خود به ویژه با دستهای استریل نشده بپرهیزید.
12- از تماس با افراد مریض خودداری کنید.
13- ظروف و وسایل شخصیتان را تمیز و استریل و از دیگران جدا کنید.
14- همیشه قبل از غذا دستهایتان را بشوئید.
15- گوشت و تخم مرغ را کاملاً بپزید.
16- هنگام بیماری در خانه بمانید.
منبع: معاونت آموزش، پژوهش و فناوری هلال احمر