عبدالحسین بیات، رئیس هیئترئیسه صندوقهای بازنشستگی صنعت نفت، روز دوشنبه (۱۴ آذرماه) در پنجمین نشست شورایعالی خدمات گفت: بازخوردهای دریافتی موید آن است که نشستهای هماندیشی در خصوص خدمات، اثرگذار بوده است.
رئیس هیئترئیسه صندوقها با بیان اینکه چشمانداز سازمان، پیشگامی برای پیشبینی مطالبات است، افزود: نیازسنجی سبب خواهد شد پیش از بروز موضوع یا مسئله، درخواست ذینفعان شناسایی و برطرف شود، تحقق این برنامه چشمانداز صندوقها در بخش خدمات است.
بیات ادامه داد: پیشبینی نیازها و اقدام بهموقع برای تحقق مطالبات و دیدگاهها، مبتنی بر نیازسنجی، سبب ارائه خدمات باکیفیت و بعد از آن افزایش سطح رضایتمندی خواهد شد.
وی تصریح کرد: نیازسنجی برای پیشبینی در حوزه خدمات یکجهت گیری کلی است.
رئیس هیئترئیسه صندوقها در خلال گزارش معاونان در خصوص خدمات درمان گفت: یکی از بهترین روشهای ممکن برای ارائه خدمات در حوزه سلامت، بهداشت و درمان، توسعهٔ مراکز طرف قرارداد است؛ چون در صورت استفاده بازنشستگان ارجمند از این نوع خدمت، مبلغی از سوی فرد بازنشسته به مرکز درمانی پرداخت نمیشود. ازاین رو، صندوقها هزینه مذکور را به مرکز طرف قرارداد پرداخت میکند.
بیات افزود: در این نشست، سیاستهای کلی بررسی و پرداخته میشود. ازاینرو مطالعه مجموعههای مشابه و اقدامات نو برای بهبود مستمر فرایندهای خدماترسانی نیز توسط بخشهای مختلف خدمترسان ضروری است.
وی با تأکید بر تقویت منابع برای پرداخت وامهای قرضالحسنه بازنشستگان گفت: توسعهٔ ورزش و گردشگری برای بازنشستگان بهخصوص فرزندان دارای معلولیت نیز از راهبردهای کلی است.
بیات متناسبسازی را نیز یکی از راهبردهای بخش خدمات خواند و افزود: تعدیلهای که برای شاغلان صنعت نفت محقق میشود بهتناسب برای بازنشستگان و بازماندگان متناسبسازی خواهد شد؛ چون فاصله بین این ۲ گروه از قشر کارکنان ارجمند صنعت نفت باید متناسب باشد.
وی متناسبسازی خدمات در درمان و گردشگری و ورزش را نیز همچون تعدیلها دارای اهمیت دانست و گفت: در حدود مقررات کارفرمایی این خدمات نیز باید متناسب بین شاغل و بازنشسته ارائه شود.
بیات بهعنوان نمونه به صدمات ناشی از کار در صنعت نفت اشاره کرد و گفت: بازنشستهای که در دوران اشتغال به دلیل تماس با مواد شیمیایی در آن زمان، اکنون دچار مشکلات جدی جسمی شده است میبایست از خدمات درمانی حداکثری برخوردار باشد البته ارائه خدمات حداکثری درمان و سلامت برای همه بازنشستگان ارجمند بسیار بااهمیت است و صندوق در این مسیر گام برمیدارد.
وی در خصوص برخی درخواستهای حوزه ایثارگری نیز تأکید کرد: این عزیزان که در مناطق عملیاتی یا عرصههای دفاع مقدس خدمت کردهاند نیز باید از خدمات قانونی مصوب برخوردار باشند؛ لذا موارد اعلامی به طور حتم پیگیری خواهد شد.
رئیس هیئترئیسه صندوقها با اشاره به فهرست مندرج صورتجلسه بیست و یکمین نشست کانونها در مشهد مقدس گفت: برخی موارد در نشستهای هیئت اجرایی با صندوقها و در نشست مشهد مقدس تشریح شد. از سوی دیگر، موارد کارفرمایی صورتجلسه نشست مشهد مقدس در کارگروهی متشکل از نمایندگان مجاز کانونها و صندوقها با کارفرما بررسی و نتایج صورتجلسه در اختیار کانونها قرار خواهد گرفت. وضعیت موارد غیر کارفرمایی نیز از سوی صندوقها به طور مستقیم به دبیر کانونها اعلام میشود.
در این نشست، آخرین وضعیت کارتهای رفاهی هوده کارت و صبا اتکا بررسی و اعلام شد این ۲ برنامه رفاهی در حال طی فرایند است که پس از پایان یافتن آن، زمان فراخوان مذکور اعلام خواهد شد. همچنین تصمیماتی در خصوص ماده ۱۱۲ معطوف به فوقالعاده عملیاتی دفاع مقدس در زمینه نحوه جمعآوری سوابق گرفته شد که پس از تهیه برنامه، این موضوع اطلاعرسانی میشود.
مسئولان حوزه درمان در این نشست نیز از افزودهشدن ۵۵ مرکز درمانی جدید به مراکز طرف قرارداد با صندوقها خبر دادند و آخرین اقدامات پیگیری برای پذیرش فرزندان ذکور بالای ۲۲ سال (کد بی) را نیز تشریح و اعلام کردند باتوجهبه ماهیت کارفرمایی، موضوع در حال پیگیری است.
اضافه شدن خدمات مراقبتهای ویژه در خانه نیز از خدمات جدید این حوزه بود که تصریح شد خدمات یادشده در موارد خاص ارائه میشود.
مسئولان حوزه رفاه و بازنشستگی نیز اعلام کردند آییننامههای تعاملات مالی با کانونها و ورزش و گردشگری نیز در حال تدوین است.
در ادامه این نشست، موارد غیر کارفرمایی صورتجلسه کانونها در مشهد مقدس بررسی که متعاقباً منتشر خواهد شد.