ابراهیم منصورنژاد، رئیس صندوقهای بازنشستگی صنعت نفت، روز چهارشنبه (۸ اسفندماه) در دومین سفر استانی خود با سفر به مشهد مقدس، در برنامههای جداگانه با کارکنان ستاد منطقه ۶ صندوقها، رئیس و اعضای هیئتمدیره کانون بازنشستگان خراسان رضوی دیدار و گفتگو کرد. همچنین از بخشهای مختلف، از جمله پشتیبانی، امکانات رفاهی و خدماتی مجتمع زائرسرای صنعت نفت بازدید کرد.
رئیس صندوقها در نخستین مرحله از این بازدید، به بررسی واحدهای مختلف نمایندگی صندوقها پرداخت و طی گفتوگو با رئیس نمایندگی و کارکنان بخشهای درمان، رفاهی و مددکاری، وضعیت جاری این حوزهها را مورد ارزیابی قرار داد.
در ادامه، منصورنژاد پس از شنیدن نظرات مختلف کارکنان بخش اجرایی صندوقها در مشهد، اظهار داشت: زمانی میتوانیم موفق عمل کنیم که در ساختار گروهی منسجم و مؤثر فعالیت داشته باشیم. ما در حد توان و مقدورات، همۀ تلاش خود را برای ذینفعان درون و برونسازمانی به کار میگیریم. مهم آن است که ظرفیتهای موجود را بهگونهای تنظیم کنیم که بیشترین بهرهوری را به همراه داشته باشد و در این مسیر، نقش کارکنان بسیار کلیدی و تعیینکننده است.
وی با اشاره به آمار و دادههای ارزیابی صندوقها، تأکید کرد: شاخصهای خدماترسانی در بخشهای مختلف در سطح قابل قبولی قرار دارند، اما با ایجاد انگیزه و گسترش کار گروهی، میتوانیم شاخصهای عملکردی را بهبود ببخشیم.
در بخش دیگری از این سفر، رئیس صندوقها با رئیس و اعضای هیئتمدیره کانون بازنشستگان خراسان رضوی دیدار کرد و گفت: بسیار خرسندم که فرصت این دیدار و گفتوگو با اعضای هیئتمدیره کانون خراسان رضوی فراهم شد.
وی پس از شنیدن دیدگاههای رئیس و اعضای هیئتمدیره کانون، تصریح کرد: برای دستیابی به موفقیت بیشتر در حوزه بازنشستگی، باید کانونها را تقویت کنیم؛ زیرا در همۀ سازمانها، کار گروهی عامل اصلی پیشرفت و موفقیت است. کانونهای بازنشستگی، بهعنوان مجموعههایی مستقل و غیردولتی، نقشی مکمل در کنار ساختار رسمی صندوقها دارند و تعامل و همکاری میان این دو بخش، به بهبود روند امور منجر خواهد شد؛ بنابراین، توسعه و تقویت کانونها امری ضروری و مؤثر است.
رئیس صندوقها با اشاره به برخی دیدگاهها دربارۀ کانونها، اظهار داشت: بر اساس گفتوگوهایی که تاکنون با مسئولان کانونها داشتهام، همۀ بازنشستگان میتوانند در این مجموعهها عضو شوند، در انتخابات آنها مشارکت کنند و در بهبود عملکردشان نقش داشته باشند. کانونها از ارزش و اهمیت بالایی برخوردارند و با بررسی سوابق آنها، میتوان دریافت که بسیاری از اقدامات مثبت و سازنده، در گذشته و حال، با همکاری این نهادها محقق شده است.
وی در ادامه افزود: یکی از شاخصهای کلیدی ارزیابی عملکرد کانونها، تعداد اعضای آنهاست. از سوی دیگر، میزان عضویت بازنشستگان در این کانونها، ارتباط مستقیمی با کیفیت خدماترسانی آنها دارد. در حال حاضر، حدود ۴۰ درصد از بازنشستگان، عضو کانونها هستند و رسیدن به آمار ۵۰ درصدی در این زمینه، هدفگذاری مطلوبی محسوب میشود. در این راستا، صندوقها نیز با تسهیل شیوهنامههای همکاری، به توسعه فعالیتهای کانونها کمک خواهند کرد.
منصورنژاد در خصوص بنکارت نیز گفت: همانطور که پیشتر اعلام شد، مجوزهای لازم صادر شده و تا پایان سال، پرداختی مربوطه پس از تأمین منابع مالی از سوی کارفرما انجام خواهد شد.
رئیس صندوقها همچنین از چهار نوبت پرداختی مناسبتی یکمیلیون و دویست هزار تومانی در اسفندماه خبر داد.
وی در رابطه با چالشهای مرتبط با شرکتهای واگذارشده، توضیح داد: در این زمینه دو مسیر قابل پیگیری است؛ یکی گفتوگو و رایزنی که در حال حاضر به صورتهای مختلف دنبال میشود و دیگری استفاده از مسیرهای قانونی.
در خصوص موضوع همسان سازی و متناسبسازی که از دغدغههای هیئتمدیره کانون بود، منصورنژاد گفت: رویکرد صندوقها از «متناسبسازی انجام شده است» به «متناسبسازی را انجام میدهیم» تغییر کرده است. مدیریت پیشین بر این باور بود که این فرآیند به سرانجام رسیده است، اما در مدیریت جدید، تأکید داریم که مطابق قانون و آییننامه اجرایی، در حال تدوین و اجرای فرمولهای متناسبسازی هستیم. در همین راستا، نشستهای تخصصی متعددی برگزار شده است و همکاران بازنشسته اطمینان داشته باشند که صندوقها هر اقدامی که در توان دارند، برای بهبود شرایط آنان به کار خواهند بست.
در بازدید از نمایندگی صندوقها، محمد محمدزاده مدیرکل حراست و حسین نصرتزاده معاون منابع انسانی و پشتیانی نیز حضور داشتند. در همین چارچوب، معاون منابع انسانی و کارشناسان این معاونت در نشستهای تخصصی، فرایند طرح طبقهبندی مشاغل را نیز برای کارکنان تشریح کردند.