نشست روسای کانون ها با رییس صندوق

مطالبات مهمی مانند همسان‌سازی، متناسب‌سازی و بن کارت تعیین تکلیف شده‌اند؛ چهار اقدام نیز در ماه‌های اخیر اجرایی شده است.

در سه ماه اخیر و پس از تغییرات مدیریتی در ارکان صندوق‌ها؛ دست‌اندرکاران صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت در نشست مشترکی با رؤسای کانون بازنشستگی صنعت نفت حضور یافتند. سپس، بر اساس موضوعات مطرح‌شده، در کارگروه‌های تخصصی شرکت کرده و با رؤسای کانون‌های بازنشستگی سراسر کشور به گفتگو نشستند. در آخرین اقدام نیز، چهارشنبه گذشته، در جلسه‌ای با دبیر محترم کانون‌ها، آخرین وضعیت تک‌تک موضوعات مورد بررسی قرار گرفت. 

هم‌زمان با این نشست‌ها، در اتفاقی تازه، گروه‌ها و جمع‌های دیگری که عضو کانون نبودند لکن خواهان دیدار و گفت‌وگو با مسئولان بودند نیز با رئیس صندوق‌ها ملاقات کردند. 

دیدار و گفت‌وگو با گروه‌های مختلف بازنشستگان، بخشی از سیاست‌های جدید صندوق‌هاست که ممکن است مورد انتقاد برخی جمع‌ها قرار گیرد. بااین‌حال، صندوق‌ها بر اهمیت ارتباط با جمع‌های مختلف تأکید دارند و در سه ماه گذشته این رویکرد را به‌طورجدی دنبال کرده‌اند.

 پس از ارزیابی محتوایی، مشخص شد فهرست مطالبات، دیدگاه‌ها و نظرات اعضای کانون‌ها با بازنشستگان غیرعضو تقریباً یکسان است. صندوق‌ها این موارد را در بخش تدوین مقررات خود به سرفصل‌های مالی، درمان و گردشگری تقسیم‌بندی کرده‌اند که البته موارد مالی موضوعات رفاهی را نیز در برمی‌گیرد.

همان‌طور که در نشست‌های حضوری اعلام شد و پیش‌تر نیز در متون مختلف اشاره شده، موضوعات مرتبط با صندوق‌ها در مجموعه صندوق‌ها پیگیری شده و همچنان در دست اقدام است. موارد غیر صندوقی که جنبه کارفرمایی دارند، به کارفرما ارجاع شده‌اند.

ذکر این نکته نیز اهمیت دارد که دست‌اندرکاران صندوق‌ها به‌صراحت اعلام کرده‌اند که در رویکرد جدید خود، مسائل کارفرمایی را نیز پیگیری خواهند کرد. بر همین اساس، در ماه‌های گذشته، جلسات متعددی با معاون محترم منابع انسانی صنعت نفت برگزار شده و این روند ادامه دارد. این رویکرد جدید نشان‌دهنده تغییر در سیاست صندوق‌هاست که به‌جای ارجاع بازنشستگان به کارفرما، خود مستقیماً این موارد را پیگیری می‌کنند.

ذکر نمونه‌هایی از امور پیگیری شده و به مرحله اجرا رسیده در ماه‌های اخیر که حاصل همین روندهای پیش‌گفته است، اهمیت دارد. ۱ - ابلاغ دستورالعمل اعزام بیماران بازنشسته همانند شاغلان، ۲- پرداخت مابه‌التفاوت سرانه‌های باقی‌مانده از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا آغاز سال مالی، ۳- پرداخت مبلغ پنج میلیون تومان مناسبتی در آذرماه و ۴ - برقراری مستمری صددرصدی برای همۀ تک بازماندگان اناث بازنشسته، ازجمله این موارد است.

در سوی دیگر، مطالبات مهمی مانند همسان‌سازی، متناسب‌سازی و بن کارت تعیین تکلیف شده‌اند. در خصوص بحث همسان‌سازی و متناسب‌سازی پس ازآنکه موضع صندوق از عدم اجرا به اجرای طرح، طبق قانون تغییر کرد، اعلام گردید که روش‌های اجرایی این موضوع در دست تدوین است. درباره بن کارت نیز اخیراً تصریح شد که پس از دو ماه کار کارشناسی و مطالعات بیمه‌ای، مجوز اولیه آن اخذ شده و تا پایان سال پرداختی دراین‌خصوص انجام خواهد شد و در ادامه پس از ابلاغ به کارفرمایان، مطابق مقررات، شاهد اجرای آن خواهیم بود. همچنین پرداخت چند نوبت مبلغ مناسبتی به تصویب رسیده است که به امید خدا در اسفندماه انجام خواهد شد. 

بنابراین، همان‌طور که مشاهده می‌شود، هم موارد مرتبط با صندوق‌ها و هم موضوعات کارفرمایی با سرعتی بیشتر نسبت به گذشته در حال پیگیری و تحقق هستند.

اما چرا از دیدگاه برخی و بر اساس نظر مخاطبان، مدت‌زمان رسیدگی مطابق نظر برخی مخاطبان نیست؟ دلایل چندگانه‌ای دارد: نخست آنکه برخی موارد مانند متناسب‌سازی در ماه‌های اخیر و پس از تغییرات مدیریتی وارد فاز بررسی و مطالعه باهدف اجرا شده‌اند. دوم، بخش عمده‌ای از این موضوعات نیازمند پیگیری صندوق‌ها از کارفرمایان است که هر کدام ماهیت خاص، پرونده کاری ویژه، مقررات و موانع مختص به خود و حتی پیشینه خاصی دارند. برای مثال، تعهدات کارفرمایی شرکت‌های واگذارشده نیز برای صندوق‌ها و حتی شرکت‌های اصلی به‌نوعی به چالش تبدیل شده است. کارفرمایان بخش خصوصی برخی موارد را نمی‌پذیرند، البته وظیفه صندوق پیگیری امور حقوقی و مقرراتی و ایجاد پشتوانه است که در حال انجام است.

 این مثال ذکر شد تا مخاطبان گرامی مطلع باشند که هر یک از موارد کارفرمایی، پرونده کاری مخصوص به خود را دارد و برخلاف تصور عموم، این‌گونه نیست که با ارائه دستور، قابل‌حل باشد؛ زیرا در نظام بیمه‌ای، حرکت بر اساس قوانین، مقررات، منابع و نسبت دارایی‌ها به تعهدات انجام می‌شود؛ بنابراین، به دلیل چندبعدی بودن برخی خواسته‌ها و موضوعات، حتی باوجود تمایل دست‌اندرکاران به ارائه پاسخ فوری و یا جزئیات بیشتر، ارائه پاسخ به این موارد نیازمند زمان مناسب است.

ممکن است برخی مخاطبان مطرح کنند که اگر کارفرما محدودیت دارد یا نمی‌پذیرد، چرا از منابع شرکت‌ها برای تحقق این موضوعات استفاده نمی‌شود؟ در این زمینه بارها تأکید شده است که کل سودآوری شرکت‌ها در دو بخش هزینه می‌شود: نخست، بیش از دو سوم مستمری هر فرد بازنشسته در ماه از طریق شرکت‌ها تأمین می‌شود و دوم، سایر منابع به‌دست‌آمده در کنار روش‌های تأمین منابع از بازارهای پولی و مالی، برای توسعه سرمایه‌گذاری‌های صندوق استفاده می‌شود که برای پایداری آن ضروری است؛ زیرا صندوق نفت از دولت منابع دریافت نمی‌کند؛ بنابراین، مشخص است که مسیر هزینه سودآوری شرکت‌ها در راستای انجام تعهدات قانونی صندوق‌ها قرار دارد و در همین راستا استفاده می‌شود.

در پایان، یادآوری می‌شود که در ماه‌های اخیر، در نشست‌های مختلف با جامعه محترم بازنشستگان و بازماندگان، به‌ویژه در جلسات با رؤسای کانون‌ها، موارد مطرح‌شده از سوی آن‌ها شنیده شده، فهرست شده و مطابق نمونه‌هایی که اکنون خواندید، در دستور کار بررسی قرار گرفته است. همچنین، ذکر این نکته اهمیت دارد که صندوق‌ها، بنا دارد به‌حکم منطق و وظیفه هیچ‌گاه وعده‌ای فراتر از امکانات و توانایی‌های مالی خود نداده و همچنین به‌حکم وظیفهٔ ذاتی، هرگز ذره‌ای در مسیر تحقق مطالبات قانونی ذی‌نفعان، تعلل نکرده، بلکه همواره در پاسخ به مطالبات و موارد دریافتی، فرایند بررسی تخصصی و محاسبات فنی را بیان نماید. ارکان صندوق‌ها به تعامل و گفتگوی سازنده با بازنشستگان محترم همواره اعتقاد راسخ داشته و بر ادامهٔ این رویکرد نیز تأکید می‌نماید.

برای ما بنویسید

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 11 =