کد خبر: 9974
سرویس: اقتصادی
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۰
شریعتمداری

مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با اشاره به اینکه امروز سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه از دلایل مهم رشد شرکت‌های بزرگ جهانی است، بر ضرورت آینده‌پژوهی در روش‌های نوین خلق ثروت در عرصه صنعت پتروشیمی تأکید کرد.

محمد شریعتمداری امروز (سه‌شنبه، ۲۷ آذر) در نشست خبری «پتروفن ۱۴۰۳»، این همایش را یکی از زمینه‌های راهگشا برای توسعه صنعت پتروشیمی دانست و اظهار کرد: این همایش از سال‌های گذشته آغاز شده و هلدینگ خلیج فارس به چنین نهال نوپایی در عرصه توسعه فناوری‌های نوین صنعت پتروشیمی افتخار می‌کند.

وی با تأکید بر اینکه ارزشمندترین اقدام این است که ایران را با توسعه جهانی همراه و تلاش کنیم در این حوزه بدرخشد، افزود: امروز تحقیق و توسعه از رویکردهای بنگاه‌های بزرگ جهانی است و یکی از دلایل مهم تحقق رشد شرکت‌های بزرگ، سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه است.

مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با بیان اینکه تأمین خوراک و منابع مالی از چالش‌های جدی صنعت پتروشیمی است، گفت: هلدینگ خلیج فارس مصرف‌کننده عمده گاز طبیعی در کشور نیست، اما با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، می‌تواند در تأمین خوراک اولیه پتروشیمی‌های کشور راهگشا باشد. مذاکرات اولیه در این زمینه را با مسئولان در دولت آغاز کرده‌ایم و در این دوره گام‌هایی را در این عرصه برمی داریم.

ضرورت خلق ابزارهای نوین مالی

شریعتمداری درباره مسئله منابع مالی برای توسعه صنعت پتروشیمی کشور ادامه داد: تأمین منابع مالی توسعه این صنعت نیاز به سازوکار مناسب مالی و خلق برخی ابزارهای نوین مالی دارد و در تلاش هستیم با استفاده از همکاری‌های داخلی و خارجی این مشکل را حل کنیم.

وی تأکید کرد: امروزه در دنیا، همه واحدهای تولیدی که به تحقیق و توسعه توجه نکنند، محکوم به فنا هستند و همایش پتروفن می‌تواند کمک بزرگی به تحقق این هدف کند، بنابراین شناسایی نیازهای واقعی و آینده‌پژوهی در فناوری و روش‌های نوین خلق ثروت در عرصه صنعت پتروشیمی بسیار مهم است و همایش پتروفن باید به آن ورود کند.

مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با اشاره به اینکه آینده‌نگری در صنعت بسیار مهم است، ادامه داد: باید محصولاتی در کشور تولید شود که قابل عرضه و رقابت در بازارهای جهانی باشد.

شریعتمداری با تأکید بر اینکه فعالیت در تحقیق و توسعه سبب کاهش هزینه‌های تولید می‌شود، گفت: یکی از اهداف مهم برگزاری همایش پتروفن همین موضوع است که نیازهای موجود صنعت پتروشیمی را اول در هلدینگ خلیج فارس و سپس در کل این صنعت در کشور برطرف کند.

وی با بیان اینکه پتروفن باید بتواند با تسهیل‌کننده همکاری‌های بین‌بخشی باشد، ادامه داد: باید هم‌افزایی بین مراکز تحقیقاتی، دانشگاهی، شرکت‌های تولیدکننده محصولات پتروشیمی، استارتاپی و دانش‌بنیان را برطرف کند.

افزایش ۲.۵ برابری سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه

مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با اشاره به اینکه سرمایه‌گذاری در حوزه تحقیق و توسعه در کشور با وجود روند رو به رشد این هلدینگ در سه سال گذشته در عرصه سرمایه‌گذاری هنوز با استانداردهای جهانی فاصله دارد، تصریح کرد: سرمایه‌گذاری انجام‌شده در حوزه تحقیق و توسعه در هلدینگ خلیج فارس تقریباً ۲.۵ برابر شده، اما باید گام‌های اساسی در این حوزه برداشت.

شریعتمداری به روند رو به رشد شرکت‌های حاضر در همایش پتروفن اشاره و اظهار کرد: صنعت پتروشیمی نیازمند نوآوری در زمینه مسائل مربوط به محیط زیست است تا برای جامعه بشری مشکلی ایجاد نشود.

وی تصریح کرد: یکی از اهداف بنده در هلدینگ خلیج فارس حرکت به سمت صنعت پتروشیمی سبز در مجموعه خلیج فارس است تا ضمن پرچمداری در این حوزه، کارنامه مناسبی داشته باشد، بنابراین عرصه آب، انرژی و محیط زیست یکی از کارهای مهمی است که پتروفن می‌تواند در آن گام‌های مطلوبی بردارد.

مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس درباره استفاده از هوش مصنوعی در صنعت پتروشیمی بیان کرد: در نشستی که با جمعی از ایرانیان فعال در این زمینه داشتم، پیشنهادهای بسیار ارزشمندی مطرح کردند که می‌توان با استفاده از هوش مصنوعی در صنعت پتروشیمی، گام‌های بسیار مؤثری را برای توسعه این صنعت برداشت.

تشویق بخش خصوصی

شریعتمداری با تأکید بر تکمیل زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی گفت: باید ترتیبی داد که بخش خصوصی به توسعه پایین‌دست صنعت پتروشیمی تشویق شود و حلقه مفقوده‌ای در زنجیره ارزش نداشته باشیم.

وی اظهار کرد: امیدوارم همایش پتروفن نقش مؤثری در ایجاد بازارهای جدید، تولید محصولات دانش‌بنیان، حمایت مالی، سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه، بومی‌سازی و توانمندسازی شرکت‌های استارت‌آپی در کشور داشته باشد.

مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با بیان اینکه تعداد شرکت‌های مورد ارزیابی در همایش پتروفن از ۱۹ شرکت در سال ۱۴۰۱ به ۵۲ شرکت برای امسال رسیده است، گفت: ۱۵۳ میلیارد تومان در ۱۴۰۱، ۲۶۵ میلیارد تومان در ۱۴۰۲ و ۳۹۳ میلیارد تومان در ۱۴۰۳ مجموع منابعی است که به بحث فناوری و نوآوری در گروه تعلق گرفته است.

شریعتمداری تعداد قراردادها و تفاهم‌های امضاشده در حوزه ساخت داخل در سال ۱۴۰۰ را ۱۵۲، در سال ۱۴۰۱ را ۱۸۹ و در سال ۱۴۰۲ را ۳۲۰ مورد عنوان کرد و گفت: ارزش این قراردادها و تفاهم‌ها نیز از ۳۱۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ به ۵۷۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ رسیده است.

در پایان این نشست تفاهم‌نامه همکاری بین معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس‌جمهوری و شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس امضا شد.

«پتروفن ۱۴۰۳» با شعار «مسیر نوآوری صنعت پتروشیمی» با همکاری گروه صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری در روزهای ۲ تا ۴ دی در مرکز همایش‌های بین‌المللی شرکت ملی نفت ایران (کوشک) برگزار می‌شود.

برای ما بنویسید

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 12 =