بیست و دومین گردهمایی کانون‌های کارمندان بازنشسته صنعت نفت سراسر کشور / مشهد مقدس/ خرداد ماه 1402

رئیس هیئت‌رئیسه صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت گفت: در سال گذشته با تمرکز بر رفع موانع تولید در شرکت‌های تولیدی گروه اقتصادی صندوق‌ها درآمد صندوق‌ از این منابع و با استفاده از همان زیرساخت‌های موجود افزایش یافت.

عبدالحسین بیات، رئیس هیئت‌رئیسه صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت، روز چهارشنبه (سوم خردادماه) در جمع روسای کانون‌های بازنشستگان صنعت نفت گفت: همکاری کانون‌ها و صندوق‌ برای اصل پایداری و صیانت صندوق‌ها حائز اهمیت است.

وی با بیان این‌که هیئت‌رئیسه صندوق‌ها با استقلال و هوشیاری مراقبت از امور را بر عهده دارد، افزود: نوع و شکل مطالبه‌گری نباید به گونه‌ای باشد که به اصل پایداری صندوق‌ها خدشه وارد کند و به جریان‌های غیرسازنده کمک کند.

بیات تاکید کرد: ایجاد و توسعه رضایت در جامعه ذی‌نفعان با مدنظر قراردادن اصل پایداری صندوق معنا می‌یابد. بنابراین، رعایت و توجه جدی و همه‌جانبه نسبت به توان مالی صندوق‌ها و حفظ استقلال صندوق‌ها ضروری است.

وی ادامه داد: پیشتر نیز ابراز شد که به دلیل نسبت تعداد پرداخت کنندگان کسور و همچنین افزایش تعداد بازنشستگان در سال‌های پیش‌رو می‌بایست ورودی صندوق‌ها از محل سرمایه‌گذاری‌ها تقویت شود. از این رو در ۲ سال گذشته در این زمینه دستاوردهای بسیار مطلوبی محقق شده است. به مرور چند طرح و پروژه مهم تا سال ۱۴۰۴ به بهره برداری خواهد رسید و درنتیجه به درآمدهای پایدار صندوق‌ها افزوده خواهد شد.

بیات با بیان این که برخی می‌گویند چرا سرمایه‌گذاری می‌کنید منابع را هم‌اکنون بیاورید و روی مستمری‌ها توزیع کنید، تصریح کرد: هم‌اکنون هر ماه بخش زیادی از مستمری هر کدام از  بازنشستگان ارجمند صنعت نفت حاصل سودآوری سرمایه‌گذاری‌های پیشین است. بنابراین برای حفظ این روند باید سرمایه‌گذاری بیشتری انجام شود چون تعهدات و جمعیت بازنشستگان افزایش می‌یابد و صندوق نفت از بودجه دولت برای تأمین مستمری‌ها استفاده نمی‌کند. بنابراین با برنامه‌ریزی و انضباط مالی، پیش‌بینی می‌کنیم افق پیش‌روی صندوق روشن است.

وی ادامه داد: صندوق نفت به دلیل اعتباری که در بازارهای مالی و پولی دارد عمده منابع برای سرمایه‌گذاری را از بازارهای یاد شده تامین می‌کند به این معنا که با منابع خارج از صندوق برای مجموعه صندوق‌ها ارزش افزوده ایجاد می‌کند. بنابراین، هنگامی که گفته می‌شود به طور نمونه ۱۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در حال اجرا داریم به این معناست که با هنر خبرگان مالی شرکت‌های صندوق‌ها از بازارهای پولی و مالی داخلی و خارجی تامین منابع کرده‌اند. از این رو، پس از بهره‌برداری طرح‌ها یا پروژه‌ها، ظرف یک تا سه سال اصل پول بازگشت داده خواهد شد و ارزش افزوده آن برای صندوق‌ها باقی خواهد ماند.  

بیات در ادامه به موضوع تعدیل و اضافات هم اشاره کرد و گفت: هرگونه اضافات و پرداختی می‌بایست با رعایت رکن محاسبات بیمه‌ای انجام شود. غیر از این روش، به اصل پایداری صندوق‌ها خدشه وارد خواهد کرد.

وی افزود: صندوق به عنوان نهاد بیمه‌ای باید بر اساس محاسبات بیمه‌ای (اکچوئری) اداره شود. هر سه سال کل دارایی‌ها و تعهدها توسط خبرگان بیمه‌ای در یک سبد محاسباتی قرار می‌گیرد و پس از انجام محاسبات عدد استاندارد مشخص می‌شود. از این رو در ۲ سال گذشته تعدیل‌ها و اقدامات مالی و پولی با مدنظر قرار دادن عدد استاندارد اکچوئری بوده است. از این رو، چون نظام اکچوئری رعایت شده است می‌توان گفت صندوق نفت، پایدار است اما توسعه و شتاب‌بخشی به سرمایه گذاری‌ها ضروری است.

بیات ادامه داد: همه امور در صندوق نفت بر اساس اصل بنگاه اقتصادی برنامه‌ریزی خواهد شد. لذا ممکن است دارای‌های کم بازده را به فروش برسانیم و آن را به دارایی‌های پربازده بدل کنیم چون ارزش دارای‌های راکد و نیمه‌راکد روز به روز کاهش می‌یابد.

وی در زمینه پشتیبانی از خدمات تصریح کرد: در سال گذشته با تمرکز بر رفع موانع تولید در شرکت‌های تولیدی گروه اقتصادی صندوق‌ها حدود یک میلیارد دلار درآمد بیشتر نسبت به مدت مشابه سال قبل محقق شد؛ در حقیقت از توان سرمایه‌گذاری انجام شده با افزایش بهره‌وری برای خلق منابع پایدار نو بکارگیری شد.

بیات افزود: افزون بر بیش از بیست طرح‌ در دست اجرا و گروه شرکت‌های تولیدی، شرکت‌های بسیار خوبی در حوزه دانش بنیان‌ها داریم که همه آنها در سال گذشته رونق گرفته‌اند که تبلور آن درنمایشگاه بین المللی نفت نمود داشت.

رئیس هیئت‌رئیسه صندوق‌ها افزود: در حوزه شفاف‌سازی به طور کامل شفاف عمل کردیم اطلاعات پروژه و شرکت‌ها برای نخستین مرتبه به طور منظم منتشر شد و از سوی دیگر همه شرکت‌های بزرگ گروه اقتصادی صندوق‌ها در بورس قرار دارند. از این رو، الزامات دقیق نهادهای مالی از سوی بورس از آنها خواسته می‌شود که برای اصل شفاف‌سازی یک رکن بسیار مهم است. البته شرکت‌های پروژه محور هنوز به مرحله تولید وارد نشده‌اند به امید خدا پس از آغاز مرحله تولید آنها نیز وارد بورس خواهند شد.

بیات در خصوص موضوع واگذاری سهام شرکت اهداف گفت: این شرکت به عنوان بازوی سرمایه‌گذاری صندوق‌ها تامین کننده منابع مستمری‌ها برای صندوق است. به طور نمونه، در تحقق تامین منابع مستمری‌ها برای پرداخت مبالغ ۵‌ماه ارزشیابی مانده از سال ۹۹ از توان اهداف به فوریت استفاده کردیم. این در حالی است که اگر سهامداری غیر از صندوق وجود داشت این امر امکان پذیر نبود. لذا واگذاری سهام شرکتی که تامین کننده منابع مستمری ماهانه صندوق‌ها است در دستورکار نیست. اما چنانچه در آینده هلدینگ‌های زیر مجموعه شرکت اهداف را برای عرضه در بورس برنامه‌ریزی کردیم به طور حتم برنامه‌ای هم برای خرید سهام توسط بازنشستگان ارجمند پیش‌بینی خواهد شد.

رئیس هیئت‌رئیسه صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت درباره مستمری‌های حداقلی نیز گفت: در بعد غیر کارفرمایی، روش صندوق نفت استفاده از سازوکار افزایش بر پایه یک مقدار درصد و یک عدد ثابت در تعدیل ارزشیابی است که استمرار خواهد یافت. البته کمک معیشت‌های هم در بودجه پیش‌بینی شده است که در هیئت‌رئیسه تصویب و برای تصویب‌خواهی به هیئت امنا ارسال شده است.

بیات یادآوری کرد: صندوق نفت هیچگاه از بودجه دولتی استفاده نکرده و به امید خدا با توسعه توان خود نیز نخواهد کرد. بنابراین، هنگامی که سخن از افزایش درآمد و هزینه سرمایه‌گذاری‌ها می‌شود باید متوجه باشیم همه این نفع و سودها برای ذی‌نفعان در مواردی همچون پرداخت مستمری و مقرری، خدمات و تقویت سرمایه‌گذاری‌ها برای پاسخگویی به افزایش تعهدات صندوق‌ها استفاده و بهره‌برداری می‌شود.

رئیس هیئت‌رئیسه صندوق‌ها با اشاره گزارش و نقطه نظرات روسای کانون‌ها در خصوص انواع خدمات صندوق‌ها گفت: از زحمات یکایک رؤسای کانون‌ها و همکارانشان تشکر و قدردانی می‌کنم و توسعه برنامه‌های ورزشی، گردشگری و خدمات درمان و سلامت را برای همکاران بازنشسته ضروری می‌دانیم.

در این نشست روسای کانون‌های بازنشستگی در محورهای مختلف از جمله معیشت، گردشگری، ورزش، سلامت و درمان و تعاملات اداری و مالی کانون‌ها، دیدگاه‌های را مطرح و از سوی مسئولان حاضر در نشست توضیحات لازم ارائه شد.  

تصاویر مرتبط با این خبر را اینجا مشاهده کنید. 

برای ما بنویسید

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 8 =