عبدالحسین بیات، رئیس هیئترئیسه صندوقهای بازنشستگی صنعت نفت، در چهل و پنجمین نشست شورای عالی پروژهها گفت: تشکیل شرکت مادر و دانشبنیان گروه اقتصادی صندوقها در زیرمجموعه «شرکت سرمایهگذاری اهداف» تصویب شده است.
وی با اشاره به مزیتهای اقتصادی و نقش شرکتهای دانشبنیان در تولید و درآمد پایدار، گفت: هدف نخست کارهای سرمایهگذاری و توسعهای گروه اقتصادی صندوقها، کسب درآمد برای انجام و استمرار تعهدات قانونی در قبال ذینفعان است از این رو پایداری درآمد در شرکتهای دانشبنیان، متخصصان سرمایهگذاری گروه اقتصادی صندوقها را به تشکیل شرکتی تخصصی در حوزه دانشبنیانها سوق داده است.
رئیس هیئترئیسه صندوقها گفت: یکی از کارهای این شرکت دریافت ایدهها، تبدیل آنها به محصول و کسب درآمد است از این رو چنین شرکتی در تنوعبخشی به سبد سرمایهگذاری صندوق نفت نقش بسزایی ایفا خواهد کرد.
دانشبنیانها برای راهبرد خلق منابع پایدار صندوقها بسیار بااهمیت است
بیات افزود: در سال ۱۴۰۱، فقط در یک گروه تولیدی از زیرمجموعههای صندوق بازنشستگی صنعت نفت بیش از ۸۰ کالا برای بار اول ساخته شد؛ بنابراین روند حمایت از مجموعههای دانشبنیان را ادامه میدهیم و مصوب کردیم شرکتی تشکیل شود که مسئولیت حمایت از دانشبنیانها را انجام دهد، ایدهها را به هم برساند و آنهایی را که توجیه اقتصادی مناسبی دارند برای سرمایهگذاری معرفی کند. با این اقدام، ایدههایی که بر مبنای دانش ارائه میشوند، تجاریسازی خواهند شد. این اقدام علاوه بر تأمین نیاز صنعت نفت، باعث دوام در بازار نیز میشود؛ زیرا باید با سرعت فنّاوری پیش برویم تا سهم خود را از بازار حفظ کنیم. ازاینرو تقویت و توسعۀ دانشبنیانها برای راهبرد خلق منابع پایدار صندوقها بسیار بااهمیت است.
وی با بیان اینکه نسخه درمان اقتصاد کشور، تقویت اقتصاد دانشبنیان و تولیدی است، تصریح کرد: مسیر آبادانی کشور، تغییر رویکرد اقتصادی و فرهنگی است، در پرتو رویکرد «ما میتوانیم» و تحول اقتصادی، دیگر کسی نخواهد توانست مانع بالندگی کشور شود.
رئیس هیئترئیسه صندوقها افزود: «شرکت گسترش شیرسازی»، «توسپیوند»، «وتکو»، «پارس پنگان» و «شرکت دانشبنیان کنترل گاز اکباتان» و «شرکت EIDE» نیز از دیگر شرکتهای دانشبنیان و تولیدی گروه اقتصادی صندوقها هستند که در سال گذشته مورد توجه و حمایت قرار گرفتهاند و خوشبختانه دستاوردهای مطلوبی داشتهاند.