ساختمان صندوق

رئیس هیات‌رئیسه صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت گفت: هر مجموعه یا شرکت نفتی بزرگ و کوچک که از ساختمان‌های متعلق به صندوق‌ها استفاده می‌کند باید وظایف اقتصادی‌اش را انجام دهد زیرا این ساختمان‌ها از دارایی‌های صندوق است و دارایی در بنگاه اقتصادی باید از بازدهی برخوردار باشد.

عبدالحسین بیات، رئیس هیئت‌رئیسه صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت، در اجرای «برنامه پایش طرح‌های سرمایه‌گذاری صندوق‌ها» در نشست با مدیران شرکت مهندسی و ساختمان «صبانفت» روند اقتصادی این شرکت از جمله وضعیت ۳۰ طرح اقتصادی حوزه ساختمان را بررسی کرد.

رئیس هیئت‌رئیسۀ صندوق‌ها پس از شنیدن گزارش مسئولان «صبانفت»، گفت: براساس گزارش ارائه شده برخی شرکت‌ها در ساختمان‌های صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت، مستأجر هستند اما اجاره‌بها پرداخت نمی‌کنند لذا یکی از مصادیق شفاف‌سازی رفع چنین چالش‌هایی است.

 وی با بیان اینکه این اموال متعلق به بازنشستگان و بازماندگان و شاغلان صنعت نفت است، افزود: اینکه شرکتی احساس خودبرتربینی داشته باشد تفکر نادرستی است؛ از این به بعد اجازه نمی‌دهیم مجموعه‌ای در ساختمان‌های متعلق به صندوق‌ها، بدون پرداخت اجاره‌بهای عرف بازار ساکن باشد.

بیات خطاب به مدیرعامل «صبانفت» و در حمایت از اقدام حقوقی شرکت دربارۀ این موضوع، افزود: فهرستی از این‌گونه ساختمان‌ها تهیه شود تا پیش از نهایی شدن اقدام حقوقی، این مسئله درون خانواده صنعت نفت پیگیری شود؛ لذا با رویکرد شفاف‌سازی که هم اکنون در صنعت نفت تقویت شده است امیدواریم این مسئله حل شود؛ البته بدهی چندساله این مستأجران نفتی نیز باید به صبانفت پرداخت شود.

وی با بیان راهبرد تنوع‌بخشی به سبد سرمایه‌گذاری صندوق‌ها، افزود: ارزش‌آفرینی از طریق سرمایه‌گذاری در حوزه کاری شرکت ساختمانی صبانفت با استفاده از فناوری‌های نوین و کیفیت برتر، صنعتی سودآور است که در چارچوب رویکرد بنگاه اقتصادی گنجانده می‌شود.

رئیس هیات رئیسه گفت: ماهانه دو سوم منابع مستمری و مقرری‌ها از محل سود شرکت‌های صندوق تامین می‌شود لذا تقویت سبد سرمایه‌گذاری‌های صندوق برای پایداری جریان نقدینگی پرداخت مستمری هاست لذا سود شرکت‌ها برای این امور صرف می‌شود و خواهد شد. 

صندوق محل تسویه حساب حقوقی بین دستگاهی نخواهد شد

بیات تصریح کرد: برخی ساختمان‌ها یا زمین‌هایی که به «صبانفت» رسیده است به دلیل تسویه حساب‌های بین دستگاهی بوده است؛ لذا به‌طور جدی باید مانع واگذاری زمین یا ساختمانی به «صبانفت» و صندوق شد که درگیر چالش‌های حقوقی است.

وی افزود: مواردی که درگیر مسائل حقوقی هستند سبب خسارت می‌شوند؛ زیرا باعث توقف پروژه خواهند شد و توقف در کار اقتصادی به‌منزله زیان است؛ بنابراین باید مانع ایجاد چنین چالش‌هایی برای صندوق و «صبانفت» شویم.

رئیس هیئت‌رئیسه گفت:  صندوق، بنگاهی اقتصادی است لذا اجرای طرح‌ها در کمترین زمان ممکن اهمیت فراوانی دارد، بنابراین بهره‌مندی از بخش حقوقی کارآمد برای پرهیز از چالش، ضروری است. از این رو، انتظار می‌رود مجموعه‌های حقوقی شرکت‌های تابعه صندوق‌ها از جمله «صبانفت» در سطح ممتاز کشوری فعالیت کنند.

 وی گفت: هنگامی‌که توسعه و رشد سرمایه‌گذاری مورد تأکید قرار می‌گیرد به‌یقین سرمایه‌گذاری کم‌خطر مدنظر است؛ بنابراین گذشته‌نگری به همراه آینده‌نگری برای تحقق این امر ضروری است.

بیات گفت: برای کاهش اثر تورم بر طرح‌ها باید اجرای پروژه‌ها را در کمترین زمان ممکن به سرانجام رساند؛ بنابراین در این زمینه، ضرورت بررسی مباحث گذشته و آینده‌نگری و استفاده از فناوری نمایان می‌شود.

بیات با بررسی فرایند انتخاب پیمانکاران در «صبانفت» افزود: همان‌گونه که استفاده از پیمانکار قوی و دارای صلاحیت با اهمیت است، نحوۀ انتخاب شفاف آن نیز اهمیت فراوانی دارد و گامی مهم در مبارزه با فساد است.

 وی افزود: مرحلۀ انتخاب پیمانکار، سلامت و کیفیت کار را تحت تأثیر قرار می‌دهد؛ در کنار انتخاب پیمانکار، جامعیت محتوای قراردادها از منظر حقوقی نیز اهمیت دارد؛ زیرا برخی کم‌توجهی‌ها در هنگام تنظیم قراردادها باعث ایجاد چالش و توقف طرح و درنهایت وارد شدن خسارت می‌شود.

رئیس هیات‌رئیسه دربارۀ تدوین سند چشم‌انداز «صبانفت»، تأکید کرد: چشم‌انداز ترسیم شده در گزارش، با بررسی همه‌جانبۀ مسائل از جمله مطالعات بازار و آینده‌پژوهی مبتنی بر واقعیت‌های اقتصاد کشور، مسائل پیش رو و عملیاتی تدوین شود.

بیات دربارۀ ضرورت آغاز مطالعۀ طرح‌های جدید تولید ساختمان از سوی «صبانفت»، گفت: شرکت ساختمانی صبا نفت با سرمایه اجتماعی مطلوب همراه با کشش کارهای ساختمانی در بازار می‌تواند سودآوری خوبی برای صندوق‌ها داشته باشد.

رئیس هیئت‌رئیسه با اشاره به بازدیدهای اخیر از شرکت‌های زیرمجموعۀ صندوق، افزود: بخش عمده‌ای از بدنۀ این شرکت‌ها را جوانان متخصص تشکیل می‌دهند و با وجود چنین نیروی متخصصی، امکان جهش در طرح‌ها وجود دارد.

وی موضوع صیانت از منابع انسانی را با اهمیت دانست و گفت: فرایند جذب و ماندگاری کارکنان به‌ویژه متخصصان و کسانی که با صرف هزینه از سوی شرکت دارای دانش می‌شوند اهمیت فراوانی دارد.

بیات ایجاد سیستم پایش طرح‌ها را در «صبانفت»، اثربخش ارزیابی کرد و گفت: راهبرد صندوق تقویت همه‌جانبه شرکت‌های مرتبط از جمله «صبانفت» است. استفاده از فناوری‌های نوین الکترونیکی برای رصد پیشرفت طرح‌ها، زمین و املاک سبب صیانت و بهبود بهره‌وری می‌شود.

 رئیس هیئت‌رئیسه تأکید کرد: بازدیدها، گزارش‌گیری‌ها، رصد مستمر طرح‌ها، نظارت دقیق با تمرکز بر شفاف‌سازی و مبارزه با فساد و افزایش بهره‌وری و توسعۀ سرمایه‌گذاری، با ایجاد فضای اطمینان منجر به تقویت شرکت‌ها خواهد شد.

بیات در پایان، از مدیرعامل و اعضای هیئت‌مدیره و مدیران ستادی و پروژه‌ای و سایر دست‌اندرکاران شرکت «صبانفت» به دلیل انجام کارهای گذشته قدردانی و تشکر کرد.

 در این نشست که حسینعلی زحمتکش عضو هیئت‌رئیسه، مصطفی امیدقائمی مدیرعامل شرکت اهداف، ذبیح‌الله نعیمی و فرج‌الله حاجی‌پور اعضای هیئت‌مدیره «اهداف» نیز حضور داشتند، ناصر مالکی مدیرعامل شرکت مهندسی و ساختمانی «صبانفت» وضع کنونی و چشم‌انداز اقتصادی این شرکت را تشریح کرد.

در چارچوب برنامه پایش طرح‌های صندوق‌ها، تاکنون مسئولان شرکت‌های نفت سپاهان، تأسیسات دریایی، پالایش نفت جی، مؤسسۀ مالی مهر آیندگان، پتروپالایش کنگان و اهداف در نشست‌های جداگانه با رئیس هیئت‌رئیسه، وضعیت اقتصادی و روند پیشرفت طرح‌های در حال اقدام را تشریح کردند. قرار شد از طرح‌های در دست اجرا به شکل میدانی مورد بازدید قرار گیرند.

برای مشاهده تصاویر این خبر اینجا کلیک کنید. 

برای ما بنویسید

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 5 =